Friday, December 27, 2013

TABITA SKINCARE STILL AVAILABLE.

Assalamualaikum semua. Sorry for a long silence.
kalau ada sesiapa yang nak order tabita, jangan risau kami masih menjual tabita lagi.
maybe ada yang risau atau takut nak beli sebab kami jarang update blog.

kalau ada pertanyaan tentang tabita @ apa-apa boleh whatsapp ke nadia 013-3621872 ( strictly for business purpose only)

dekat sini saya tuliskan balik senarai harga tabita bagi sesiapa yang tak tahu lagi :)

1.Trial set RM140 (termasuk pos)
2. Regular set RM290 (termasuk pos)
3. Exclusive set RM320 (termasuk pos)

Cepat-cepat beli untuk cantik dekat tahun baru 2014 ni!!

kepada customer yang beli kat kami, ada yang dah repeat order berkali-kali tu kami ucapkan terima kasih sangat2 sebab percayakan kami.:)

for first time user, jangan takut untuk mencuba. Cuba dulu baru tahu hasil dia macam mana :)


p/s: next week dah start final exam, doakan kejayaan kami ya :)

Tuesday, December 3, 2013

PROMO TABITA SKINCARE DISEMBER 2013!!!

Ramai tanya promo still on ke??? ya, still on selagi ada permintaan. Terima kasih pada yang sudi nak beli.
Kami jual hanya yang ORIGINAL sahaja yaa.. .Repacking pun dari yang ORIGINAL. Bukan repack dari krim yang ada berbagai jenis gred tu. For me, krim Tabita memang the best. Dari segi tekstur dan kesan memang berbeza. 

Kalau consistent pakai memang nampak perubahan. Kenalah rajin sikit kalau nak cantik ni. Jangan malas-malas yea..Ni harga untuk tabita :

1. TRIAL SET RM140 (TERMASUK POS)



2. REGULAR SET RM 290 (TERMASUK POS)



3. EXCLUSIVE SET RM 320 (TERMASUK POS)


Untuk Exclusive set, tukar packaging sama macam regular set.Beg sahaja yang lain:)

Berminat??

Boleh sms/whatsapp

nadia

013-3621872


~ jangan segan-segan nak order ya~

(strictly for business purpose only)

Sunday, November 10, 2013

REVIEW: Lipstick from 3 Concept Eyes

Last month ada beli lipstick baru dekat website Qoo10. Pernah dengar tak website ni?? Website ni konsep sama macam Groupon dan seumpamanya. Memang murah lagi-lagi kalau ada special deal and macam-macam lagi.

Kebanyakannya produk dari Korea.Kalau korang pakai Etude House,Face Shop, dan barang famous yang lain memang ada.Yang paling penting harga jaaaaauuhhh beza dari store dekat Malaysia ni.

*Tips nak beli: Kena pandai tengok harga yang di 'offer' dengan shipping fee sekali. Contoh: Harga Offer BB cream RM 17( Yup,betul untuk satu brand terkenal ni) tapi shipping fee mahal lagi dari harga produk dalam RM20 keatas. So, total macam sama je beli dekat counter kat Malaysia. Terpulang dekat anda untuk memilih.Jadi pembeli yang bijak!

Actually tak pernah dengar brand '3 concept Eyes ' ni.So, tak tau ni brand lama or baru.Faktor utama nak beli lipstick sebab memang nak cari lipstick colour peach.Ada tapi mostly kearah 'pink peach'.

So, website ni buat offer 'Buy 1 lipstick, get 1 FREE plus FREE POSTAGE=RM19.90 ONLY!!" .Gila tak nak beli.Memang murah gilerr.Ni contoh lipstick yang di beli.







Colour yang dibeli. Kiri: Code 10 Kanan: Code 9


Kotak lipstick ni.Yang botol kecik purple tu free gift (tak ingat nama apa tapi mcm lip gloss.untuk kaler yang lagi cantik campur dengan kaler lain tunuk dapatkan warna yang baru.Produk ni tengah naik jugak sekarang ni). *website ni memang suka bagi free gift.

Banyak jugak kisah disebalik lipstick ni. Sebab kena tunggu barang sampai dari oversea.Tu yang lambat. Mula-mula tak kisah sebab dah biasa beli barang yang kena tunggu lama(macam beli lipstick NYX haritu). Dah memang stated dekat website barang sampai lambat. Tapi bila check "order history" kata dah sent tapi bila track parcel takde. 

Tengok dekat website ramai cakap dah sampai. So, terus buat aduan dekat customer service kenapa tak dapat lagi. Dorang reply agak cepat juga rupanya ada problem dengan kastam bagai. Siap dorang call nak inform (tak kisah lambat at least inform).

Kelebihan website ni: Sistem yang teratur, ada inquiry (untuk tanya apa-apa), customer services dan  banyak lagi.Dorang reply agak cepat juga.Memang jaga customer dorang dengan usaha call nak inform siap mintak maaf semua. Itu yang memang boleh puji.
(ini bukan advertorial post yea, just share experience :) )

Nak tengok contoh saya pakai lipstick ni? Tapi ada gambar yang kaler peach tu je.
 
Kalau dekat-dekat nampak peach yang 'terang' tapi ok. Nampak natural jee. Bukan macam kalau kita guna camera 360, bibir nampak peach yang pelik.( pic ni xguna camera 360 yea :P )

Pro:

- Tahan lama.
-Susah nak tanggal.Yup, betul even minum pakai straw, minum dalam botol, lipstick still maintain. Tak lekat sangat kesan lipstick dengan straw/botol. 
- Tekstur lipstick yang lain dari lain.Kalau macam NYX lebih mcm "butter".Tapi yang ni tak. Tak berminyak and tak rasa pakai lipstick.

Cons:

-So far, takde lagi. Just untuk yang pink tu macam salah pilih kaler. Tapi ramai kata ok je walaupun kaler dia memang pekat..

Rate: 3.5/5 star.

Will repurchase: Yes,kalau ada offer yang best macam ni dan nak beli kaler lain pulak..:P


p/s: kalau nak order shaklee & tabita macam biasa boleh whatsapp/sms(nadia): 013-3621872. Sorry kalau lambat reply sebab final year student banyak keje nak kena siap. 

Kalau nak tanya pasal lipstick ni ke, apa-apa makeup ke pun boleh.Ramai je sms tanya pasal lipstick NYX tu. I dont mind to share my experience :p

Wednesday, October 16, 2013

Vitamin terbaik untuk student & Pre-Order Vitamin C

Selalu rasa penat dan lesu?

Selalu tak focus masa belajar?

Susah nak mengingat apa yang sudah baca/belajar?

Itu tandanya kita perlukan supplement untuk senang belajar..

Ini set vitamin shaklee yang di "suggest"kan untuk student:



Ada dua pilihan :

1. B-complex + Lecithin

2. B-complex + Omega Guard

Untuk entry ni saya akan kongsikan kelebihan B-Complex dulu yaa.Next entry akan saya kongsikan kelebihan Omega-Guard dan Lecithin kayhhh..:)


Kelebihan B-Complex:

  • Mengurangkan stress
  • Memberi tenaga
  • Mencegah anemia
  • Meningkatkan konsentrasi
  • Mengandungi asid folic yang baik untuk wanita hamil
  • Melembapkan kulit
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menaikkan seri muka-glowing dan awet muda

1 botol B-Complex ada 120 biji = tahan 4 bulan 

Testimoni saya sendiri:

Memang dari sekolah lagi saya memang consume B-Complex . Before makan B-Complex memang selalu rasa penat, tak larat dan mengantuk dalam kelas. Tapi lepas amik  B-Complex memang tak rasa mengantuk langsung dan lebih focus bila kita belajar. Kalau stress memang bagus amik B-Complex ni. Boleh releasekan stress kita :)

Siapa yang perlukan B-Complex:

  Jangan risau saya akan guide anda mengikut masalah dan  budget anda masing-masing... so jangan segan-segan nak sms/whatsapp saya nadia  @ 013-3621872 untuk special price!!!


Untuk pre-order Vitamin C Sustained Release dah dibuka tau.



Boleh sms/whatsapp saya detail untuk booked yaaa... sms/whatsapp nadia 013-3621872

Ada special price untuk pembaca blog saya...:)



p/s: FB  mommyzahra.comFB onlinevitashop official facebook page untuk bisness shaklee saya.Admin adalah my sisters sendiri. Boleh "like" for more info. Kami sekeluarga memang pengguna Shaklee!!!...

Sunday, October 6, 2013

Vitamin C SHAKLEE, Supplement paling LARIS & HOTTT Masa Kini!!


                                             

Kali ini nak share pasal Vitamin C SHAKLEE yang memang best sangattt.. Siapa dekat sini yang nak cantik? Tipulah kata tak nak. Semua orang nak cantik lagi-lagi bakal-bakal pengantin di luar sana.

Hujung bulan October ini, Vitamin C SHAKLEE akan datang kembali ke Malaysia selepas hampir setahun menunggu.. Vitamin C ini memang HOT ITEM & SELLING FAST ITEMM... So, sesiapa nak book, boleh place order sekarang!!!  you alllsss boleh    sms/ whatsapp me nadia - 013-3621872

                                                 

1 Botol 180 tablet = tahan 6 Bulan. Sangat jimattt

Through sms/whatsapp saya akan guide korang cara nak makan, bila nak makan dan macam-macam lagi..Jangan malu-malu nk tanya ok.. Untuk 20 orang terawal akan dapat bessttt price dari saya.. Best tak??

Ini saya share serba sedikit kelebihan Vitamin C SHAKLEE yang besssttt ni:


Fungsi-fungsi Vitamin C
- Memulihkan jerawat


- Memutihkan kulit


- membantu meninggikan taraf system pertahanan badan

-  
Individu yanga mengalami stress atay keadaan penat, letih lesu serta kesibukan memerlukan Vitamin C

- Perokok atau meraka yang selaly bergaul dengan perokok memerlukan Vitamin C

- Membina collagen (sebagai bahan pekat ) dalam membina dan menguatkan sel-sel tisy dalam badan. Juga  penting untuk gusi dan gigi.


- Membantu dalam proses pemulihan luka dan kudis

- Dapat membantu memulihkan selsema,resdung dan bersin waktu pagi.


- Vitamin C yang bernilai ialah ‘sustained Release C’.Berfungsi secara perlahan untuk berkuasa selama 24 jam dalam badan kita


- Mesti dari bahan asli seperti pokok mengandungi ‘gun dan waxes’ untuk tindakan ‘sustained release’
   yang asli


- Paling penting sekali ianya mesti mengadungi Bioflavinoids complex dalam nisbah 1:4 kepada
   kandungan Vitamin C secara menyeluruh.



JOM PM SAYA LAJU-LAJU SMS/WHATSAPP 

NADIA-013-3621872


For more info boleh like page FB: Mommy Zahra.com

Monday, September 30, 2013

Review Lipstick Silky Girl

Hari ni nak review lipstick Silky Girl.Actually memang dah lama cari lipstick colour peach tapi tak nak yang terang sangat. Puas survey sana sini.Dah berkenan dengan lipstick brand MUA tapi takde stockkk..Frust gilerrr. Nak beli lipstick NYX, tapi seller tak bukak pre-order lagi.

Baca banyak review, dorang kata lipstick NYX code Femme tu cantikk..takpe-takpe kumpul duit dulu sementara nak tunggu pre-order.Boleh buat collection banyak-banyak. Semalam pergi jalan-jalan dan macam biasa wajiiibbb masuk Watson. Puas dok calit lipstick yang ala-ala colour peach tapi semua lebih ke arah pink.

Then, cari dekat brand silky girl terjumpa jenis code "33" ada tulis happy moisture rich lipstick..Murah je dalam rm 16..

                                                  

Pro:

-Colour peach yang memang cantik

-Natural look

-Sangat suka sebab semua orang kata warna dia lawaaaa dan nampak fresh je bila pakai

-Harga sangat affordable.

Cons:

-Lipstick ni a bit dry

-Tak lembabkan bibir (mungkin sebab saya suka pakai foundation dulu before pakai lipstick)


Tapi overalll saya suka dan ok je dengan lipstick ni. Satu je pesan, bila beli barang kita tengok harga barang tu dulu. Macam lipstick ni harga rm 16, so berpatutan dengan kualitinya. Janganlah expect lebih-lebih. Lainlah kalau kita beli lipstick yang RM 20 keatas kualitinya memang berbeza.Tapiii kalau yang mahal tapi kualiti rendah, memang bikin panasss..haha


p/s: Jualan tabita masih macam biasa. Grabbb sekarang. Trial set RM 140, Regular RM 290, Exclusive RM320. Semua harga dah termasuk postage yaaa..:) sms 013-3621872(nadia)


p/s: tiba-tiba my entry tentang tudung FAREEDA melonjak naik lepas keluar berita

 Mawar FAREEDA nak kahwin dengan Fizo Omar...tetiba je padahal entry tu dah lama...hehe..peace :P

Monday, September 23, 2013

ATTENTION: HARGA BARU TABITA SKINCARE

Assalamualaikum. memandangkan ada yang keliru dengan harga tabita, kami update lagi new entry.harap2 tak ada lagi yang confuse lagi. Tapi takpe boleh je tanya dekat kami. Kitaorang tak marah :)

Kami juga nak mohon maaf kalau service kami tak memuaskan hati sesetengah pihak.sorry sangat.sepanjang bulan february-julai 2013 kami tengah buat praktikal. so agak busy lagi2 praktikal dekat audit firm balik pun nak dekat malam. so this is one of the reason kenapa kadang2 kami lambat reply mesej customer.

Sebenarnya kami lagi selesa kalau customer text/whatsapp sahaja, kami tak berapa prefer 'call ' lebih2 lagi sekarang kami dah start class balik, takut tak sempat nak angkat nanti customer ingat kita tak nak layan pula.sorry ya.apapun try text/whatsapp dulu insya Allah kami cuba reply.

Sekarang ni kami dah tak buat service C.O.D dah, first reason masa sangat terhad.masa berpraktikal hari tu kami gagah kan jugak nak buat C.O.D tapi sekarang memang tak sempat.semua urusan melalui postage sahaja. second reason adalah keadaan sekeliling yang tak selamat, alhamdulilah setakat ni semua customer nadya + nadyra semuanya baik-baik sahaja. Tapi apa pun kami kena ambil langkah berjaga-jaga jugak.

Lagi satu masa nak dekat raya hari tu ramai sangat yang bertanya kan SUPRA foundation.yang ni pun kami mintak maaf sebab tak dapat nak proses order. please ya customer2 ku sayang, kalau boleh order awal bukan apa ada yang nak pakai esok tapi order hari ni. memang tak sempat nak sampai. reminder ni apply dekat semua produk yang kami jual. bukan apa kami tak nak customer tak dapat barang diorang tepat pada masanya. :))

Last but not least thanks a zillion untuk semua customer Nadya + Nadyra kerana sudi berurusan dengan kami :)


1. Trial set RM 140 termasuk postage  (tahan unutk sebulan)


2. Regular set RM 290 termasuk postage  (tahan sehingga 3-4 bulan )


3. Exclusive set RM 340 termasuk postage ( tahan sehingga 4-5 bulan )



any inquiry please sms/whatsapp @ 013-3621872(nadya) or 013-3466909 (nadyra)

Wednesday, August 21, 2013

Harga Baru & Promosi Untuk Tabita Skincare! (PRICE MARKDOWN!!)

Ini berita yang ditunggu-tunggu.Saya nak umumkan harga baru untuk Tabita Skincare:


1. Trial Set (Tahan sebulan)

Before: RM 160 termasuk postage

AFTER(PROMOSI) : RM 140 Termasuk postage. (harga pada gambar adalah harga lama)


                                        
                                       

2. Regular Set- new packaging (Tahan 3-4 bulan)

Before: RM 310 termasuk postage

AFTER (PROMOSI) : RM 290 termasuk postage

                                                    

3. Exclusive Set-new packaging (Tahan 4-5 bulan)

Before: RM 340 termasuk postage

AFTER(PROMOSI): RM 320 termasuk postage.



BOLEH SMS/WHATSAPP @ 013-3621872 (nadia) UNTUK SEBARANG ORDER!!!

JOM CANTIK TANPA MEKAP!!  :)


Wednesday, July 17, 2013

Tabita berwajah baru

Tabita kini dengan packaging yang baru untuk facial soap dan smooth lotion. Bagi night cream dan day cream masih sama dengan yang dulu

ini adalah salah satu usaha owner Tabita sendiri untuk membanteras Tabita FAKE yang semakin berleluasa. Suka saya ingatkan kepada pembaca blog saya untuk pastikan anda membeli Tabita yang ORIGINAL sahaja.

Ada di antara customer saya yang telah terbeli Tabita FAKE dan kulit muka mereka menjadi lebih teruk dan tidak ada sebarang perubahan.

Saya faham Tabita ini mahal jadi sayang kalau kita tersalah beli, rugi duit tapi muka jadi lagi teruk.

pastikan anda semua lebih berhati-hati selepas ni :)


Obuse candy lip tint

Assalamualaikum, sebenarnya saya dah pun update tentang obuse candy lip tint di online shop kami.

tapi saya post kan lagi di sini coz takut ada yang terlepas pandang.

Memandangkan raya nak dekat dah, apa kata anda-anda ni beli awal untuk dipakai masa raya nanti. Ini kerana jika pembelian dilakukan secara 'last-minute' dikhuatiri barang yang anda order tidak dapat di hantar sebelum raya.






Okay terdapat 12 range colour, semuanya sweet-sweet saja.

  • boleh dijadikan blusher jugak
  • senang nak bawa ke mana-mana
  • harga yang sangat berpatutan

harga untuk satu lip tint RM10. untuk satu box (12 colours)  RM55 (without postage)


Belian borong adalah sangat-sangat digalakkan. Anda boleh menjana pendapatan sempana raya ini dengan menjual kepada rakan-rakan, saudara dan ramai lagi.

Contact us at dyadyra.biz@gmail.com  ataupun SMS sahaja di 013-3621872 (nadya) / 013-3466909 (nadyra)



DISCLAIMER : warna mungkin sedikit berbeza disebabkan faktor 'lighting'

Saturday, July 13, 2013

Jom cantik dengan Fer'White di hari raya ni!!


Atas permintaan ramai, kini kami  turut menjual Fer'White...Kami juga mengalu-alaukan pembelian borong (sekurang-kurangnya 5 jar ke atas)..





Antara khasiat-khasiat Fer'White:






  • Kulit kelihatan licin, cerah dan gebu
  • Pencerahan kulit secara efektif tanpa kesan sampingan
  • Awet muda
  • Sesuai untuk ibu mengandung
  • Meningkatkan pengeluaran susu ibu
  • Mengatasi masalah tumit merekah
  • Melawan radikal bebas
  • Untuk kesihatan luaran dan dalaman
  • Atasi kedutan dan garis halus
  • Mengecilkan liang roma
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Meningkatkan  sistem imunasi badan
  • Membuang toksin di dalam badan
  • Mengatasi masalah jerawat & jeragat
  • Mengandungi 3x stem cell (membantu merawat sel rosak)
  • Memberi tenaga untuk sepanjang hari
  • Merendahkan tahap kolestrol
  • Mengurangkan parut  & selulit
  • Memberi keserian pada wajah
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita
Cara penyediaan:

Langkah 1:
- Campurkan 1 sudu Fer'White bersama air kosong (panas/sejuk) di dalam shaker sebanyak 120ml.

Langkah 2:
Goncangkan shaker tadi sehingga campuran air Fer'White menjadi sebati.

Langkah 3:
Pengambilan yang dicadangkan:

Minum pada sebelah pagi dan malam. Sebaiknya ambil 30 minit sebelum makan@ selepas makan.


Harga untuk 500G    RM95,  RM105 EM
                   1000G  RM139. RM 145 EM          

Anda akan dapat FREE Shaker!!

Untuk pembelian sila sms(nadia)- 013-3621872/ 013-3466909 (nadira) @ email dyadyra.biz@gmail.com


Pembelian borong adalah amat dialu-alukan!!! Jom grab sekarang!!!

Monday, July 1, 2013

Jom cantik di hari raya!!!

Tak lama lagi kita akan berpuasa dan seterusnya akan menyambut hari raya.. Ramai yang pastinya nak nampak gorgeous dan fabulous di pagi syawal nanti. Tapiiiii untuk nampak cantik kita perlulah buat persediaan dari sekarang yea. Nak cantik ni ambil masa.Bukannya hari ni pakai, esok dah meletops..hhee..macam tu jugak dengan bakal-bakal pengantin di luar sana.

Saya dapat banyak cerita dari mak andam, ramai pengantin kat luar sana yang try tabita seminggu sebelum kenduri.hadooiii, jangan macam tu awak. Time tu muka tengah dalam proses "peeling"..susah mak andam nak makeup. Lain kali try 3 bulan sebelum nak kahwin ke.Baru nampak perubahan tu..

Sekarang saya BUKAK ORDER TABITA untuk bulan puasa dan hari raya ini..So, bolehlah sms/email saya laju-laju...sms(nadia): 013-3621872/ email: dyadyra@gmail.com



Saya ada lagi satu produk untuk di share kan disini....produk baru iaitu  K-COLLY SWEET17 THE KOREAN SECRET WHITENING SKIN 1MILLION MG NANO (KOREAN COLLAGEN)




Kenapa anda mesti pilih K-COLLY SWEET 17 sebagai supplement tambahan anda??

● Jawapannya kerana K-COLLY SWEET 17 merupakan Produk NO.1 yang lengkap mengandungi semua keperluan tubuh badan anda untuk kesihatan dan juga kecantikan. 1001 khasiat dan kebaikan hanya dalam 1 botol K-COLLY SWEET 17.

● K-COLLY SWEET 17 bukan sahaja untuk kecantikan tetapi juga membantu memblok karbohidrat dan kalori yang berlebihan dari makanan harian anda.

● K-COLLY SWEET 17 memang membantu anda untuk menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.

● K-COLLY SWEET 17 memang mudah di makan,tanpa perlu bancuh jika ingin cepat.cuma masukkan 1 sudu plastik serbuk kedalam mulut dan kemam.Hanya makan 1 sudu pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur dan anda akan tampil segar dan menawan setiap hari...:)



                             



                                     



CARA MAKAN K-COLLY SWEET17 ONE MILLION MG COLLAGEN NANO :
# KCOLLYSWEET17 :
Masukkan 1 or 2 scoop Ke Dalam Mulut Secara Perlahan – Lahan.
Biarkan 3-5 Saat, Serbuk Itu Akan Cair Dengan Enzim Air Liur Dan Lebih Cepat Meresap Ke Dalam Salur Darah Berbanding Dengan Cara Meminum Dengan Air. Makan Satu Jam Sebelum Makan Atau Sebelum Tidur.

*** TERLALU MUDAH UNTUK MEMILIKI KULIT SEPUTIH DAN SEGEBU KOREAN dgn K-COLLY

# JAMINAN BERKESAN DALAM 3 HARI SHJ


HANYA RM 169 (TERMASUK POSTAGE)

SABAH & SARAWAK (ADD RM 10 FOR POSTAGE)


JOM SMS/ EMAIL SAYA DI 013-3621872(NADIA)/ 

dyadyra.biz@gmail.com

Friday, May 17, 2013

KRYOLAN SUPRA FOUNDATION!!!

Ramai yang bertanya macam mana nak makeup yang nampak FLAWLESS?? Senang je pakai je Supra dari Kryolan. Biasanya Supra Foundation ni jual dalam bekas yang besar dalam gambar kat bawah ni, tetapi harganya boleh tahan jugak

                                


So, ramai yang terpaksa lupakan niat untuk beli Supra yang super duper awesome ni.Atas sebab-sebab nilah, kami "repacking" balik supra ni dalam pek yang lebih kecik.(lebih kurang macam casing naturactor)
 


Kelebihan produk:

1. Memberi kesan kulit muka tampak lebih licin
2. Menutup parut jerawat, jeragat & cela
3. Tidak perlu memakai bedak atau memakai hanya sedikit bedak sahaja
4. Ringkas, mudah & cepat
5. Amat jimat!! hanya sapu sedikit sahaja dapat diseratakan keseluruhan wajah


Untuk yang kami jual ni 10 gram-boleh tahan 3-4 bulan. (pakai sikit jerr)

Ni pilihan warna foundation untuk jenis2 kulit:)






Istimewa pada yang beli Kryolan Supra Foundation dari kami akan dapat tips dan consultancy percuma dari kami !!! 

Jom sms 013-3621872(nadia)/013-3466909(nadira) untuk pertanyaan lanjut..:)



pssst: nanti kami akan kongsikan hasil dari pemakaian supra:) tunggu taw..:p

Sunday, May 12, 2013

My Online Shop

Holla readers...

Just to inform you, kami ada blog baru yang khusus untuk menjual produk-produk kecantikan yang kami jual...ini untuk memudahkan anda semua untuk view produk-produk di situ...walaupun belum siap sepenuhnya tapi dah boleh order untuk yang berminat:)

cuma produk tabita belum dimasukkan lagi ke blog tu tapi still boleh order macam biasa :)

jom ke blog ini : www.nadyanadyrashop.blogspot.com
 
terima kasih atas sokongan anda:p


Wednesday, May 1, 2013

Notes tentang tabita

Ni ada sedikit penjelasan tentang isu tabita. Baru-baru ni kecoh tentang isu tabita di share di fb dan seumpamanya. Saya bukan nak kata apa, banyak yang "share" itu tak pakai tabita pun dan tak tahu kebenaran disebalik berita tersebut.Saya tak salah kan mereka tapi benda-benda ini sedikit sebanyak menjejaskan nama baik tabita.

Menurut distributor saya, berita itu datangnya dari Singapore. Ada seorang customer pakai dan muka dia jadi teruk.Actually customer tu beli yang FAKE.dan test yang dijalankan pun keatas Tabita yang Fake bukan yang original..tak pasal2 tabita yang original turut terjejas. Sebab tu pengguna kena berhati-hati dengan penjualan tabita Fake. kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Agak menyedihkan bila ramai yang perli2 bila isu ni keluar. Padahal dornag sendiri tak pernah pakai.Ada sesetengah orang tu, punya dok happy bila isu ni keluar.Macam-macam dia kutuk,last2 promote produk sendiri. Perlu ke macam tu?

Bagi saya benda ni selalu terjadi pada produk yang nak meningkat naik(even produk tabita ni dah lama).Benda ni ada jugak jadi dekat produk2 kat Malaysia ni jugak.Terpulanglah sama ada nak percaya atau tidak.Saya tidak memaksa sesiapa untuk beli. Setakat ni alhamdulilah ramai pakai ok.Even distributor saya sendiri dah pakai lebih 2 tahun:)

   


p/s: untuk sesiapa yang nak beli,saya nasihatkan anda untuk beli awal.Sebab ada yang nak pakai esok,harini baru nak order.Kita memang boleh pos pada hari yang sama,tapi kadang-kadang postage yang bermasalah.So, tak boleh nak sampai tepat masanya..thanks pada yang sudi beli:)

Saturday, April 27, 2013

PROMOSI TABITA MASIH DITERUSKAN

THIS IS STICKY POST PLEASE SCROLL FOR NEW ENTRY :)

Alhamdulilah, makin ramai percaya dengan TABITA skincare.. makin ramai juga yang sedar akan kepentingan menjaga kulit wajah dengan baik..Apa-apa pun skincare yang dipakai, perlu dipakai secara berterusan ya..ramai juga yang bertanya tentang penggunaan makeup selepas pemakaian Tabita. Insya-Allah, esok saya akan update tentang cara-cara memakai tabita dan penggunaan makeup selepas 'recovery' memakai tabita..nantikan ya!


1. TABITA TRIAL SET -RM 150 (HOT SELLING ITEM!!)

                      

-tahan sebulan
-facial soap/smooth lotion-30 ml
-daily cream/night cream- 8 g

*ramai suka dengan packaging ni :))


2. TABITA REGULAR -RM 300

                 
- tahan 3 bulan
-facial soap/smooth lotion- 100ml
-daily cream/night cream- 25g

3. TABITA EXCLUSIVE

                     

- tahan selama 4 bulan
-facial soap/smooth lotion-100ml
-daily cream/night cream-40 g

Tunggu apa lagi? jom order sekarang. jom cantik dengan TABITA :)

SMS (NADIA)-013-3621872  @

EMAIL: dyadyra.biz@gmail.com

untuk cara-cara pemakaian tabita klik di sini
soalan lazim mengenai tabita klik di sini  
testimoni tabita klik di sini 


 

Monday, April 15, 2013

SOPHIE PARIS MALAYSIA-SELAYANG

Hai uolls...

Pernah tak korang dengar brand SOPHIE PARIS?? Brand ni masih baru dekat Malaysia nih.Kiranya tengah meningkat naik la ni...produk-produk yang di tawarkan pun  cantik-cantik dan affordable :)  Ada handbeg yang super gorgeous, makeup yang awesome, blaus, kasut, perfume dan banyak lagi...





Dan yang paling best if korang jadi ahli (membership) korang akan dapat diskaun 20% untuk semua pembelian !!! best tak? dan yang lagi awesome, hanya rm 15 untuk jadi ahli dan ia untuk seumur hidup!! wow! murah dan jimat kan?



Untuk siapa-siapa yang dah mendaftar korang akan dapat starter kit yang ada barang-barang dalam gambar ini:


Bagi yang berminat untuk jadi ahli atau untuk membeli produk-produk Sophie Paris terutamanya area SELAYANG,BATU CAVES & GOMBAK bolehlah sms saya (nadia) 013-3621872/ (nadira) 013-3466909.

JOM RAMAI-RAMAI LIKE PAGE KAMI DI FACEBOOK :

                  Sophie Paris Malaysia Nadyra-Selayang

linkFB  : http://www.facebook.com/pages/Sophie-Paris-Malaysia-Nadyra-Selayang/297282197070865?fref=ts


Thursday, April 4, 2013

JOM CANTIK DENGAN TABITA!!!

Hai semua...

Saya nak ucapkan terima kasih pada yang percaya dengan Tabita Skincare. Alhamdulilah set trial mendapat tempat dihati pengguna.Ramai yang suka kan packaging yang menarik tu. Bagi saya, kalau kita boleh invest untuk beli barang2 yang mahal apa salahnya kita invest untuk kecantikan juga. Tak rugi untuk kita menjaga kulit wajah kita ni. FYI, saya menjual yang original sahaja. Saya tak nak amik risiko untuk menjual yang tak ori pada customer saya. Buat apa saya mengambil keuntungan diatas kesakitan orang lain. Tak berkat rezeki saya nanti. Saya jual kerana saya pun pakai. Saya nak tolong semua orang jadi cantik :)
Jom dapatkan tabita dengan harga serendah RM 150 sahaja!!!



 Setakat ni, trial set masih lagi "on". Boleh order lagi, tapi jangan tunggu lama2 ya! Cepat grab sekarang!! hehe....


sms 013-3621872 (nadia) or email dyadyra.biz@gmail.com





P/S :untuk free consultation untuk pemakaian tabita bolehlah sms/email pada saya.

Sunday, March 31, 2013

BELI TABITA SECARA BORONG...



Ada juga yang bertanyakan tentang pembelian borong TABITA. Ya, saya amat mengalu-alukan pembelian secara borong. Tapi dengan syarat 3-4 set ke atas untuk satu-satu jenis TABITA. Contoh, 3 set ke atas untuk set exclusive. Tidak boleh campur-campur set...

Untuk tau range harga silalah sms saya (nadia)- 013-2621872

                           @
email dyadyra.biz@gmail.com



p/s: nak tanya-tanya dulu pun takpe,saya tak kisah :)  


Saturday, March 23, 2013

Cara-cara pemakaian TABITA skincare

Okay seperti yang dijanjikan disini saya nak share cara pemakaian tabita skincare. Sebenarnya saya mula pakai produk tabita ni masa bulan September 2012. Saya beli yang exclusive set dan kongsi dengan kembar saya.

Masa saya pakai produk ni lagi 2 minggu je nak masuk uitm., masa tu takut la jugak kan kalau kulit muka masih menggelupas.

Masa 1st day pakai takde rasa apa2 lagi. Time tu rasa "mesti tak menggelupas kulit aku ni".. tapi sebenarnya menggelupas jugak.

Hari kedua, masa cuci muka tu rasa muka macam pedih je. Memang cepat2  basuh muka, lepas dah basuh muka saya tak terus lap muka. Saya tunggu muka kering sendiri. Ramai yang bagi tips kalau nak muka cepat kering, duduk je depan kipas. #jangan lap dengan tuala tau


Lepas muka dah kering saya apply toner, masa tu Ya Allah pedihnya muka! masa tu rasa macam takut la jugakkan. Then saya terus apply krim siang.

Untuk malam pun saya buat benda yang sama. Contohnya cuci muka-biar kering sendiri-toner-krim malam.
Hari yang seterusnya, lepas cuci muka je mesti rasa tegang dan pedih lagi. kulit pun dah start menggelupas. Bila mak tengok muka kitaorang macam tu mak macam dah risau takut ada apa2 effect.

Time tu saya banyak la juga baca review kat blog lain yang pernah pakai tabita juga, ramai yang advice tunggu dulu 2 minggu lepas tu kulit jadi ok balik..Ya masa tu memang tabah la jugak dlm 2 minggu then lepas tu dah takde menggelupas ke apa.

Ada jugak yang bagi tips, kalau tak nak pedih @ meggelupas boleh kurangkan toner. 

Alhamdulilah masa sambung study balik kulit dah jadi normal dah. Kulit pun jd cerah and jerawat pun kurang.

Pada sesiapa yang tanya "kalau stop pakai kulit jd teruk ke?" Okay macam ni kalau macam saya, saya pernah je terlupa nak pakai tabita ni, biasalah life as a student memang busy. Kadang2 buat assignment sampai tengah malam saya terus tertido so memang terlupa lah nak pakai. Pagi pun macam tu kelam kabut nak pergi kelas tak sempat nak pakai krim ke apa.

So far, kulit takde effect apa2 pun. Tabita ni bukanlah produk yang 'ikat' kita. Maksud saya kalau kita stop pakai kulit jadi teruk, bila kita teruskan pakai kulit ok pulak. Tabita bukan macam tu ya.

Okay itu je saya sharekan hari ni, insya Allah saya akan share muka sebelum pakai tabita. Saya juga mengalu-alukan sebarang pertanyaan kepada saya.
 email saya di dyadyra.biz@gmail.com  atau sms 013-3621872 (nadia)

Till then.xoxo


Wednesday, March 13, 2013

Soalan Lazim Mengenai TABITA


1-    Tabita skincare sesuai untuk semua jenis kulit ?
*Sudah tentu sesuai.sesuai untuk kulit jerawat,kusam,sentitif,and kulit yang kurang bermaya .sesuai untuk umur 18thn – 50++

2- Boleh tak wanita preggy/BF/Menyusukan baby pakai tabita skincare ?dalam catalog ada tertulis tidak sesuai.adakah benar?
*Sebenarnya mana2 jenis product memang tidak menggalakkan wanita yang hamil atau menyusukan baby menggunakan sebarang jenis product.kerana seperti yang kita tahu hormone wanita berbeza2.ada wanita yang ketika hamil,mereka mengalami kulit sentitif seperti naik ruam2 hitam diwajah.ditangan da nada yang kulit panas..jadi semua itu berpunca dari hormon baby yang kuat.jadi setiap product tidak mahu mengambil risiko jika berlalu seperti itu ketika pemakaian product2 skincare.seperti sedia maklum,ramai juga yang memakai pemakaian product tabita ,walaupun mereka hamil dan menyusukan baby kerana tiada effect negative yang akan berlaku.semuanya bergantung kepada hormone baby.jika risau,customer boleh menggunakan set tabita tetapi tidak menggunakan smooth lotion kerana takut penglupasan berlaku dan membuatkan kita tidak selesa.

3- Kenapa wajah saya tiada penglupasan ?sudah hampir seminggu saya menggunakan tabita skincare*
* penglupasan berlaku hanya pada kulit wajah yang mempunyai sel2 kulit mati yang teruk untuk memastikan kotoran2 sel2 kulit mati itu keluar.jika tiada berlaku penglupasan,bermakna kulit anda sangat elok dan sesuai dengan product ini tetapi mengambil masa untuk melihat perubahan.teruskan sahaja pemakaian tabita ini kerana pasti anda puas hati dengan perubahan nya nanti. 

4- Kenapa wajah saya mengalami penglupasan yang sangat teruk ? muka naik ruam2 dan bengkak !adakah saya harus berhenti ?
*jika berlaku penglupasan yang teruk sehingga membuatkan wajah anda bengkak dan naik ruam pada wajah,teruskan saja pemakaian seperti biasa.tidak perlu berhenti.tetapi hanya perlu kurangkan smooth lotion.mungkin sebelum ini kamu pernah mengambil dan mencuba product yang pernah mengalami openglupasan yg teruk ataupun kulit kamu sentitif dengan bahan2 semula jadi.tidak perlu berhenti teruskan kerana ia akan kembali normal dan kulit akan bertambah cantik.

5-  Adakah kulit akan rosak atau kusam jika kita berhenti memakai tabita skincare ?apa yang akan berlaku jika kita berhenti menggunakan tabita skincare
  • Skincare adalah factor utama kecantikan seorang wanita.iya,kulit akan lebih kusam,jerawat akan mula naik dan kulit tidak akan bersih licin seperti ketika kita memakai tabita skincare.ini kerana ,setiap product juga akan berlaku perkara yang sama jika kita berhenti menggunakan product skincare diwajah kita.kita seringkali bebas kulit dengan udara yang kotor,matahari yang panas,cuaca yang tidak menentu.tetapi jika kita tidak protect wajah kita dengan perlindungan skincare,kulit akan lebih teruk kerana wajah kita mesti la seringkali dibersihkan dari kotoran2 luar.moral of the story,jika kita mandi dibiasakan dengan sabun yang wangi,dan kemudian kita berhenti menggunakan sabun,hanya bilas dgn air..adakah badan kita akan wangi seperti selalu?adakah wangi itu akan kekal lama ?tidak bukan..ia akan berubah warna kulit,kulit kering,tubuh berbau.begitu juga skincare kita .perlu dijaga rapi dan tidak sesekali berhenti menggunakan skincare melainkan kita berhenti menggunakan skincare tabita,dan mencuba skincare yang lain supaya kulit kekal bersih dan licin

Jika ada pertanyaan lanjut boleh la email saya dyadyra.biz@gmail.com or sms 013-3621872(nadia)

Monday, March 11, 2013

TABITA:Loose item product

Assalamualaikum semua, first of all thanks dkt sesiapa yg sudi beli dr kami. Okay kali ni saya nak terangkan apa itu loose item memandangkan ada yg bertanyakan kepada saya.

Loose item itu adalah product yg dijual satu-satu. Contohnya kalau krim malam anda dah habis boleh la beli krim malam sahaja. Begitulah juga untuk krim siang dan juga smooth lotion (toner).

Disini saya sertakan harga2 untuk krim malam, krim siang dan juga smooth lotion (toner)   :)






okay kepada yang berminat boleh  email di    dyadyra.biz@gmail.com or sms at 013-3621872(nadia)

Sunday, March 10, 2013

Perbezaan Tabita Original dengan Tabita Palsu


Kali ini saya nak share perbezaan Tabita yang ori dan yang palsu. Gambar di bawah boleh membantu anda semua membuat penilaian dan pilihan semasa anda membeli set Tabita anda. Janganlah kerana nak murah muka kita yang merana..Haruslah diingatkan tabita palsu amatlah membahayakan kulit anda.Lebih-lebih lagi jika anda berhenti memakainya..jom dapatkan yang ORIGINAL dengan kami. Stok kini sudah hampir habis!!! cepat dapatkan sekarang juga!!! jom cantik dengan TABITA :)


                                 

Order lah sekarang di dyadyra.biz@gmail.com atau sms di 013-3621872 (nadia)..




Tuesday, February 26, 2013

notes:tabita skincare

Asssalamualaikum..just short update je

thanks kepada sesiapa yang email kami bertanyakan pasal tabita

kalau lambat reply maaf ya sebab saya tengah praktikal sekarang ni hihii

balik kerja saya reply email sorang2 okay.

kalau sapa2 nak tanya2 je dulu pun tak apa:)

boleh email at dyadyra.biz@gmail.com or sms at 013-3621872(nadia)

Sunday, February 24, 2013

TESTIMONI: TABITA SKINCARE



Kali ini saya nak kongsikan pic testimoni hasil penggunaan tabita...

cantik kan? 





Untuk mencuba Tabita bolehlah dapatkan TRIAL SET anda sekarang!!!

Kami juga turut menjual set regular dan set exclusive :)

Jom beli Tabita Original dan cegah yang palsu...Dapatkan TABITA ORIGINAL dari saya..JOM CANTIK DENGAN TABITA!!!  :)  email saya sekarang di dyadyra.biz@gmail.com or sms at 013-3621872(nadia)


p/s: entry yang akan datang saya akan kongsikan 'perbezaan antara tabita original dan yang palsu.


Friday, February 22, 2013

PROMO!:Tabita Trial Set (Original)

Holla readers...

                           


PROMOTION!!!!!

Nak promote lagi TABITA TRIAL SET (ORIGINAL)...hanya RM150 sahaja!!!

Anda mahu cantik tapi terlalu expensive??? jom beli set trial ni dulu. Bersesuaian dengan semua golongan dan mampu milik. Set ini tahan selama sebulan :)

FYI: TABITA SKINCARE ORIGINAL tidak mengeluarkan set trial. Tetapi atas permintaan ramai, pihak kami telah repacking semula TABITA original untuk dijadikan trial set. Gambar dibawah menunjukkan proses repacking TABITA original menjadi TABITA TRIAL SET...jangan tertipu dengan trial set palsu.

                       

Kami menggunakan packaging yang berkualiti tinggi. Facial soap dan smooth lotion dipacking dalam botol kaca untuk tahan lama dan untuk mengelakkan leakage..apa tunggu lagi..email saya sekarang di dyadyra.biz@gmail.com or sms at 013-3621872(nadia) !!!!!

Jom cantik dengan Tabita Skincare :)


Tuesday, February 19, 2013

PROMO: Tabita Skincare Original

Hai korang! hari ni aku nak share satu produk skincare yang aku pakai iaitu Tabita. Aku rasa ramai dikalangan blogger yang pernah dengar pasal tabita ni.

First time aku try pakai produk ni iaitu masa hari raya tahun lepas iaitu bulan September 2012, masa ni aku share dengan kembar aku kitaorang beli set exclusive terus.

Kesan pemakaian tabita ni dalam masa 2 minggu tapi dengan syarat masa ni korang tak boleh pakai makeup atau apa2 produk yang lain kat muka korang.

Kalau ada yang tanya :

1. "tabita ni ada peeling tak?"
     = ya ada,tapi kalau tak nak peeling yang kuat sangat boleh
        kurangkan toner.

2. "ada kesan tak kalau stop pakai?"
   = Berdasarkan pengalaman aku, kadang aku terlupa jugak nak
       pakai ye la student kan busy lagi2 masa study week, aku
      memang terlupa plus tak sempat nak pakai, alhamdulilah tak
      ada effect pape pun

3. "tabita yang kau pakai ni original ke"
  = yup, aku memang pakai yang original, dan distributor aku
     memang ambil produk ni straight dari Indonesia.

Okay bagi  sesiapa yang berminat nak pakai tabita tapi takut tak sesuai dengan muka korang boleh try TRIAL SET dulu.

Korang mesti confiuskan kenapa ada TRIAL SET pulak, okay macam ni sememangnya Tabita Skincare Original tidak mengeluarkan TRIAL SET tapi atas permintaan ramai, pihak kami keluarkan set TRIAL SET dengan harga serendah RM 150 sahaja.

TRIAL SET tahan dalam masa sebulan. Dalam set ni ada 4 item iaitu facial soap, smooth lotion(iaitu toner), day cream and night cream.

Bagi yang berminat nak dapatkan produk tabita ni boleh contact aku terus melalui email dyadyra.biz@gmail.com or sms at 013-3621872(nadia)

kalau nak comment kat entry ni pun boleh saja.


ini gambar step by step process TRIAL SET Tabita.  Kat sini kita akan nampak yang Trial set ni di repack dari set yg original
DISCLAIMER: Sebarang pertanyaan korang boleh tanya aku terus ya, sebab aku memang pakai produk ni. Jom sama2 cantik dengan Tabita!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...