Sunday, October 10, 2010

Apa sudah jadi???

Dikala saya dihentam dan di"smash" hebattt tentang konsert JYJ yang akan berlangsung next week, timbul pula cerita tentang konsert Maher Zain yang juga datang Malaysia baru-baru ini. First of all, dont get me wrong about this thing ok. Bukan nak tunjuk baik ke apa. Yela, I sekolah agama pun tak abis. I'm not perfect,so do you. Tapi benda baik haruslah di share dan ditegur kan? Hukum tetap hukum, takkan nak tolak hukum pulak kan..

Seperti sedia maklum, konsert biasa orang akan jadi bagai nak gila menjerit. Tapi konsert Maher Zain?? Apa kes nak jerit-jerit?? Lagu yang ada mesej baik kottt.Nasyid pulak tu. I ada share link kat FB pasal ini.Bukan patut insaf ke??

I amik sikit ayat dari editor tu...

"Teguran yang kami ingin tekankan adalah muslimat yang menjerit-jerit ketika konsert.

Ayat "melihat perempuan-perempuan menjerit terkinja sambil melompat-lompat semasa konsert Black Eye Peace atau XPDC adalah sesuatu yang tidak pelik" adalah ayat pendahuluan.

Penekanan berita ini adalah "bagaimana pula andai kita melihat perempuan-perempuan bertudung terjerit-jerit semasa konsert nasyid Maher Zain?" sepertimana tajuk berita "apabila muslimah terjerit-jerit semasa konsert Maher Zain."

Kami mencadangkan agar untuk konsert-konsert Islam seperti ini, para penganjur atau artis itu sendiri perlu mengingatkan penonton agar menjaga akhlak.

Moga-moga konsert seumpama itu mampu melahirkan keinsafan di kalangan penonton dan bukan sekadar menjadi medan melepaskan rindu kepada artis".

For further info boleh baca di sini

Last but not least, bak kata prof izzi Hot fm yang juga lecturer I masa semester 1, renung-renungkan dan selamat beramal...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...